Cum pot fi Voluntar 9SOS?

Pentru a deveni voluntar pe platforma 9SOS trebuie să completezi datele din Formularul de Inscriere și să-ți dai acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal conform Termeni și Condiții și politicii GDPR.

Vei fi contactat de un operator 9SOS și vei parcurge etapele de inscriere în serviciu inclusiv Chestionarul Covid-19.

De ce trec prin chestionarul Covid-19?

În primul rând, pentru a avea grijă de alte persoane, trebuie noi înșine să fim sănătoși și să avem grijă de familiile noastre.
În al doilea rând, te familiarizezi cu informațiile colectate prin platforma 9SOS atunci când vei începe să ajuți și tu la rândul tău.

Chestionarul Covid-19 este obligatoriu pentru fiecare voluntar pentru a nu împrăștia virusul atunci când facem livrări de alimente sau medicamente.

În a 6-a zi de monitorizare vei primi Contractul de Voluntariat și Acordul de Confidențialitate pe care le vei verifica, semna și înapoia pe email.

Din a 7-a zi de monitorizare, sau după primirea actelor semnate de tine, vei primi
– user și parolă pentru acces “voluntar” în sistemul 9SOS
– o listă cu beneficiari pe care va trebui să-i contactezi prin platformă
– vei parcurge etapele de înscriere și monitorizare pentru persoanele alocate

Din a 14-a zi de monitorizare, dacă nu prezinți simptome Covid-19, în funcție preferințe, de competențe și localizare geografică, vei fi alocat unui departament din 9SOS sau a unui Dispecerat local din cadrul ONG partenere:
– Triaj și Monitorizare 9SOS,
– Suport Social – Transport Alimente și Medicamente
– Suport Emoțional.

Dacă te afli întro categorie de risc Covid-19 care îți permite să ajuți de acasă și în funcție de nevoile 9SOS, vei fi alocat corespunzător pentru a nu-ți agrava situația de sănătate și pentru a nu pune alte persoane în pericol.